lauantai 3. elokuuta 2019

Helsinki Half Marathon

Treenaamaan en ollut vieläkään ehtinyt. Mitä nyt kerran kävin juoksemassa ja hikihän siinä tuli. Tässä vaiheessa ei enää juoksulenkit olisi auttaneetkaan vaan pahentaneet tilannetta. Näillä olemattomilla treeneillä oli siis lähdettävä juoksemaan jälleen kerran. Juoksuvaatteet ja muut tarvittavat varusteet pakkasin kassiin edellisenä iltana. Pohdin hameen ja sortsien välillä, mutta päädyin jättämään hameen kotiin. Oli luvattu varsinaisen lämmintä juoksusäätä, joten yritin valita mahdollisimman kevyen vaatetuksen. Tämän tapahtuman osallistumismaksuun ei sisältynytkään paitaa, joten etsin edellisten vuosien paidat esiin. Löysin kivan vaalean oranssin HHM-paidan minkä päätin laittaa päälleni. Mitään tummaa paitaa en halunnut laittaa, ettei juostessa tulisi entistä kuumempi auringon porottaessa selkään.

Herätys oli laitettava jo 4:40, että ehdin Helsinkiin. Startti oli aikainen, mutta ajattelin kestää sen. Kiva tapahtuma muuten. Peseytymistarvikkeet, vaihtovaatteet, eväät ja muut tarpeelliset jutut oli pakattu valmiiksi kassiin. Aamulla ei tarvinnut kuin ottaa juomat jääkaapista, pukeutua ja lähteä kohti bussipysäkkiä. Juurikaan mitään en pystynyt syömään niin aikaisin, joten päätin syödä aamupalani bussissa.

 Bussista jäin kisahallin pysäkillä ja siitä kävelin rantaa pitkin Finlandiatalolle, jossa oli tapahtumapaikka. Kävin hakemassa kisanumeroni. Onneksi ei ollut pitkää jonoa. Vessaan sen sijaan joutui odottamaan jonkun aikaa. Sitten kiiruhdin viemään tavarani säilytykseen. KPK 24/7 kuvaukseen ehdin juuri ja juuri. Sitten olikin jo mentävä lähtöviivalle odottamaan. Lähtö oli jaoteltu tavoiteaikojen perusteella, joten etsin oman karsinani.

 Lähdön tapahduttua kaikki säntäsi matkaan. Alussa oli pientä ruuhkaa, mutta kyllä se siitä tasaantui matkan edetessä. Aamu oli aurinkoinen ja lämmin. Reitti kierteli rantoja pitkin, joten merituuli vilvoitti kivasti. Juoksuni sujui hyvin. Lähdin jänisten matkassa, mutta totesin jälleen kerran ettei ne ole minua varten. En vaan osaa juosta siinä ryysiksessä. Jatkoin matkaani omaan tahtiini. Join juomapisteiltä urheilujuomaa. Kymmenen kilometrin jälkeen matkan varrella alkoi olemaan keskeyttäneitä juoksijoita. Olivat ilmeisesti lähteneet liian kovaa ja aurinko oli tehnyt osansa. Toivoin ettei heille ole käynyt pahemmin. Kaikilla oli jo auttajia, joten uskalsin jatkaa matkaani. Muutamia tanssiesityksiä oli matkan varrella mikä loi kivaa tunnelmaa.

Oma juoksuni sujui yllättävän hyvin. Maalin lähestyessä päätin vielä ottaa loppukirin. Tapahtumassa oli myös virallinen kirikisa maaliviivan edessä. Nopea juoksija en kylläkään ole, joten voittomahdollisuudesta en edes haaveillut. Kädet ylös maaliviivalla ja mitali kaulaan. Eväiden jakajia oli todella paljon. Olisin toivonut jotain kassia minne olisin saanut eväät. Mitään ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten kävin hakemassa varustesäilytyksestä oman kassini. En olisi enää saanut käsiini yhtään tuotetta. Varustesäilytyksessäkään ei ollut vielä tässä vaiheessa jonoa, joten kassini sain hyvin ripeästi. Menin takaisin maaliviivalle sillä tapahtumassa tuttu juoksemassa. Kannustin häntä vielä viimeisellä metreillä. Otimme yhteiskuvat ja kumpikin suuntasi matkansa kotia kohti.

Maalissa olin ajalla 1.48.42, mihin olin ihan tyytyväinen. Tällä irtosi sija 91. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti