maanantai 15. elokuuta 2016

Helsinki Street Runiin valmistautuminen

Viimenään koitti perjantai aamu ja lähdin töihin hyvillä mielin, koska työpäivän jälkeen pääsisin hakemaan kisahallilta kisapaitani. Aamulla kävelin kisahallin ohi, jossa järjestelyt oli jo aloitettu. Bajamajat olivat paikoillaan, aitoja oli tuotu valmiiksi ja parkkipaikkaa oltiin tyhjentämässä. Reunalla olikin useampi auto odottamassa kuljetusta muualle, koska omistajat eivät olleet siirtäneet autojaan pois ajoissa siirtokehoituksesta huolimatta.



Viimenään työpäivä oli ohi ja lähdin kävelemään kohti kisahallia, jossa oli Helsinki City Maratonin, Chiquita Mini Maratonin ja Helsinki Street Runin kisaexpo. Kisahallilla ei tähän aikaan päivästä ollut ruuhkaa, joten pääsin sujuvasti hakemaan kilpailunumeroni, vaatepussin, kisapaidan ja kiertämään esittelykojut. Infopisteen henkilökunta osoittautui hyvin ystävälliseksi ja sain asiani hoidettua heidän kanssaan. He myös muistuttivat minua ystävällisesti, että reitti on sitten reilut 17 km, etten ihmettele.

Esittelijöitä oli tullut paikalle kiitettävä määrä. Heti ensimmäisenä oli urheiluvaatteiden pesuaineen esittelijä, josta sainkin pienen näytepullon mukaani. Myös kilpailukupongin täytin siinä toivossa, että voittaisin ja saisin tuotepaketin tätä pesuainetta itselleni millä voisin pestä urheiluvaatteitani. Tämän jälkeen poikkesin maistamaan Maxim urheilujuomaa, jota olisi tarjolla myös juoksureitin varrella. Tätä urheilujuomaa olen ennenkin juonut useamman tunnin kestävien tanssitapahtumien yhteydessä, joten uusi tuttavuus tämä ei minulle onneksi ollut. Voin siis turvallisin mielin juoda tätä juomaa reitin varrella olevissa juomapisteissä pelkäämättä ettei tämä juoma sopisi minulle.  Viereisestä Mehiläisen esittelypisteestä sain rakkolaastarin, joka varmasti tulee jossain vaiheessa tarpeeseen vaikka sitä en tietenkään toivo. Toisella puolella käytävää oli maistatuksessa Värska originaal ja sitruunan makuinen hiilihapotettu luonnon mineraalivesi. Juomat nautittuani pompin takaisin käytävän toiselle puolelle, jostai sain pienen rasian Sun Maid rusinoita, jonka voin hyvin ottaa matkaevääksi jonnekin reissulle. Näiden jälkeen ohitin muutaman esittelypisteen, jotka eivät itseäni niinkään kiinnostaneet. Myynnissä oli mm. erikoisia nauhoja lenkkareihin ja spibelt vöitä, joissa saisi kätevästi kannettua mukanaan kännykän, avaimet, geelit, pankkikortin, nenäliinoja yms. tarpeelliset pienet tavarat. Tällainen vyö minulla on oli jo kotona, joten uutta en tällä kertaa sortunut ostamaan.

Tästä alkoikin erilaisten urheilutapahtumien mainostajat. Espoon rantamaraton esittelypisteeltä sain mukaani etukupongin mikäli päättäisin heidän tapahtumaan ilmoittautua. Minua yritettiin houkutella mm. Venäjälle, Ruotsiin ja Viroon juoksukisoihin. Näistä minua kiehtoi Viron tapahtumat, joten heidän esitteen nappasin mukaani. Uuden Juoksuaika 2016 -lehden otin mukaani, jota voin kauniina päivänä lukea lenkin jälkeen auringosta nauttien ja uusia juoksuvinkkejä saaden. Seuraavaksi nappasin mukaani suolatabletin ihan mielenkiinnosta, koska tällaisia en ole ennen käyttänyt. Suolatablettinäytteiden vierestä sai mukaan kiinnikkeet, joilla saisi esim. juoksunumeron kiinnitettyä paitaan. Näitä en kuitenkaan uskaltanut käyttää seuraavan päivän juoksuissa siinä pelossa, että juoksunumero irtoaisi ja lentäisi kovan tuulen mukana mereen. Lauantaille oli nimittäin luvattu hurjaa tuulta ja kaatosadetta, joten numerolapun olisi pysyttävä paikallaan. Tämän numerolapun taakse oli kiinnitetty ajanottosiru, joten ilman lappua en olisi saanut aikaa ja kenties minut oltaisiin poistettu radalta.



Perinteisesti paikalla oli Intersportin kisakauppa, jossa oli myynnissä erilaisia juoksuvaatteita ja asusteita lapsille, naisille ja miehille. Erityisissä tarjouksissa oli mm. sukkia, lenkkareita, asusteita, paitoja ja juoksuhousuja. Lenkkareita oli hyvissä tarjouksissa ja yhdet jopa pääsivät sovitukseen asti, mutta en niitä kuitenkaan ostanut. Energetics juomapullot bongasin tarjouksesta, joten yhden sellaisen nappasin mukaani. Vastaava kalliimpi Niken pullo minulla jo onkin ja sen olen todennut olevan paras pulloni, koska se ei vuoda ja kastele kaikkia muitakin kassissa olevia vaatteita vaikka pullo kaatuisi kassissa. Tämä on tärkeä asia minulle, koska joudun kantamaan treenikassia mukanani pitkiäkin matkoja ja useimmiten juomapullo on täysi matkalla hörppimistä varten. On ikävää, jos juomat vuotavat pitkin kassia. Ostokseni maksettua poistuin paikalta ja lähdin kotiin kassi olalla keikkuen.


Varustepussi ja hieno keltainen paita
Kisakaupan tarjontaa juoksuasusteista


 























Kotiin päästyäni kävin kaupassa ostamassa huomiseksi eväitä vaikka juoksun jälkeen saisimme myös jotain syötävää ja juotavaa. Olen aina ottanut myös omat eväät vaikka tietäisin, että osallistumismaksuun sisältyy myös juoksun jälkeiset eväät. En kuitenkaan uskalla laskea pelkästään tämän varaan, koska tarkkaan ei voi etukäteen tietää mitä on tarjolla ja maisuuko nämä juuri minulle. Kauppareissun jälkeen oli aika laittaa huomiset juoksuvaatteet valmiiksi. Harmillisen myöhään olin pakkaamisen jättänyt vaikka juoksuvaatteet olinkin jo päättänyt ja valinnut etukäteen. Juoksuvaatteiden lisäksi piti muistaa pyyhe, uikkarit, vaihtovaatteet, eväät, sateenvarjo, sadeviitta, kännykän laturi, paremmat vaatteet illaksi yms.


Eväät mukaan
Juoksuvaatteet valmiiksi





















Tavaraa alkoi kertymään jo liian paljon, joten useaan kertaan jouduin testaamaan mahtuuko tavarani varustepussiin. Kaikkien tavaroiden pitäisi nimittäin mahtua tähän pussiin, joka jätettäisiin varustesäilytykseen. Kaiki oli saanut Kisahallilta paidan ja kilpailunumeron yhteydessä sateen estävän varustepussin. Tässä vaiheessa olin kiitollinen siitä, että varustepussi on muovia ja estää varusteiden kastumisen. Päätin kuitenkin pakata kaikki varusteeni erillisiin muovipusseihin, koska huomiselle oli luvattu hurjaa rankkasadetta. Muovipussit laitoin vielä urheilukassiin, koska tavaraa alkoi olemaan paljon ja varustekassi olisi saattanut revetä. Urheilukassin sulloin varustekassiin kuten ohjeissa oli. Varustepussit tuli jättää urheilukentälle, joten tavarat kastuisivat ellei ne olisi olleet hyvin pakattuna. Juoksun jälkeen en haluaisi saada märkiä ja kylmiä vaatteita.


Kynnet kisakuntoon
Sain tavarat pakattua, kynnet lakattua kisapaidan väriin sopiviksi ja iltapuuron keiteltyä. Viimenään pääsin nukkumaan. Toivoin saavani nukuttua pitkään ja sikeästi, mutta toisin kuitenkin kävi. Yöllä näin unta, että olin juoksukisoissa ja pääsin maaliin hyvävointisena. Kohta heräsin siihen, että vasen pohje kramppaa ihan oikeasti. Hetken sätkin sängyssä kunnes kipu helpotti. Kävin juomassa ja hieroin pohkeeseen urheilijan kipugeeliä, jota sattui olemaan yöpöydälläni. Kävin uudestaan nukkumaan, mutta ilmeisesti jännitin huomista kisaa, joten heräilin monta kertaa yön aikana. Aamulla heräsin ajoissa, joten minulla oli hyvää aikaa ennen kuin minun pitäisi lähteä kohti Helsinkiä. Päätin venytellä jalat heti herättyäni, koska näin jo silmissäni, miten en pysty juoksemaan koko kisaa mikäli pohkeeni on krampissa. Keitin aamupuuron ja teen sekä tein voileivän. Tarkistin vielä, että kaikki tavarat olisi varmasti pakattuna kassiin. Minulla oli hyvää aikaa, joten päätin aloittaa tekemään itselleni ruokaa heti aamupalan syötyäni. Luin vielä Helsinki Street Runin ohjeet läpi, että muistaisin kaiken oleellisen. Puin juoksuvaatteet päälle ja söin ennen lähtöä, että pärjäisin iltaan asti näillä syömisillä. Viimenään tuli lähdön aika, joten keräsin tavarani mukaani ja lähdin kävelemään bussipysäkille.



Juttu jatkuu erillisessä tarinassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti