lauantai 28. syyskuuta 2019

Tampere puolimaraton

Sunnuntai 15.9.2019


Tampereen ympärijuoksu suoritettu


Tampereen kauniit maisemat. Tykkäsin tästä kaupungista todella paljon.


Onnistuin ostamaan edullisen osallistumisoikeuden tähän tapahtumaan. Päätin mennä Tampereelle edellisenä päivänä ja olla lauantai-sunnuntai välisen yön hotellissa. Tämä osoittautui todella hyväksi vaihtoehdoksi. Varasin hotellihuoneen itselleni ja sekin onnistui kaikin puolin todella hyvin. Kämppä oli oikein kiva ja todella hyvin varusteltu. Siellä oli jääkaappi, mikro, vedenkeitin, astiat yms. Päätin ostaa jääkaappiin itselleni aamupalatarvikkeet ettei minun tarvitsisi aamulla seikkailla ympäri kaupunkia etsien sopivaa kahvilaa. Huone piti luovuttaa sunnuntaina klo 11 mennessä, joten ehdin hyvin syömään aamupalan. Ilma oli todella sateinen, joten kaupungille ei huvittanut lähteä kastumaan ja paleltumaan. Kohta joutuisimme juoksemaan sateessa. Puolimaratonin ja 10 kilometrin juoksijoiden lähtö oli yhdeltä. Lasten juoksut oli tätä ennen. Tapahtumapaikalla Pellavantorilla ei ollut kuin muutama koju. Fressin esittelypiste, missä oli onnenpyörä. Siitä voitinkin treenikerran personal trainerin kanssa.


Säätiedotus ei luvannut hyvää. Lähtö oli yhdeltä.


Pellavantorilta löytyi myös kisakanslia, varustesäilytykseen varattu teltta sekä muutamat bajamajat. Menin sateelta suojaan parkkihallin rappukäytävään minne tuli muitakin myöhemmin. Bajamajoja oli ihan liian vähän osallistujamäärään nähden ja jonot oli hirvittävän pitkät. Myös varustesäilytyksen jono oli todella pitkä juuri ennen lähtöä. Onneksi järjestäjä teki viimenään jotain ja jono hälveni hetkessä kuin savuna ilmaan. Nyt oli jo kiire lähtöalueelle. Olisimme kaikki myöhästyneet lähdöstä. Vettä satoi hiljalleen, joten otin lähtöalueelle sadetakin mukaani. Monet heittivät takin lähdön jälkeen roskikseen, mutta minä en raaskinut tehdä sitä nuukana ihmisenä. Sidoin sadetakin vyötärölleni ja ajattelin sen olevan tarpeen viimeistään maaliin tultaessa. Aina juoksun jälkeen tulee todella kylmä. Muutamia juomapisteitä päätin ohittaa. Sade onneksi loppui parin ensimmäisen kilometrin jälkeen. Vesilätäköitä sai väistellä ja toivoa tossujen pysyvän kohtuullisen kuivana.

Reitti kierteli vesistön rantoja pitkin. Maisemat olivat minulle täysin uusia, koska Tampere ei ollut minulle mitenkään tuttu kaupunki. Tykkäsin kuitenkin tästä kaupungista heti tänne tultuani. Kiva nähdä nyt kaupunkia juoksijan silmin. Matkan varrelta löytyi jopa jalkakäytävälle sijoitettu liikenneympyrä. Tälläista en ollutkaan nähnyt missään aikaisemmin. Menomatkalla jopa osasin käyttää tätä ihan oikein, mutta takaisin tultaessa oli jo päästävä lyhintä reittiä maalia kohti. Juoksu kulki mielestäni ihan hyvin ja reitti oli merkitty riittävän hyvin. Vaikkakin heti alussa järjestäjä kuulutti ja muistutti kaikkia miten siinä sitten käy, kun kalkkiviiva vedetään kuivalle maalle ja nyt sataa. Kaikki työ oli valunut veden mukana hukkaan. Onneksi risteyskohdissa oli henkilöitä viittomassa oikeaan suuntaan eikä reitistä tarvinnut murehtia. Ruuhkaa ei ollut kuin ensimmäisillä kilometreillä. Muuten sain juosta rauhassa omaa juoksuani, mutta kuitenkin edellä näkyi aina joku selkä mitä seurata.

Maali oli kauniin sillan päässä ja maalihuolto heti tämän jälkeen Ratina stadionilla. Saimme mitalit kaulaamme, eväspussukat käteemme ja kioskin naiset tarjosivat juoksijoille ilmaisen kupin teetä tai kahvia mikä oli todella iloinen yllätys. Lämmin juoma oli kiva lisä ja lämmitti kivasti.  Laukut oli kuin olikin siirretty järjestäjän toimesta Pellavantorilta tänne sillä aikaa, kun me olimme juoksemassa. Laukut oli hienosti järjestetty numerojärjestykseen katsomon penkeille. Löysin oman laukkuni oikein hyvin. Pukuhuonetta hetken etsin, mutta viimenään löysin senkin muita seuraamalla.Muut naiset pelottelivat ettei suihkuista tulisi lämmintä vettä, mutta ilokseni sieltä tulikin. Kävin nopeasti suihkussa, puin kuivat vaatteet päälle ja söin saamiani eväitä. Nyt olikin aika lähteä kohti linja-autoasemaa mistä bussini lähtisi Turkuun.

Eväspussukan sisältö

Ihastuin Tampereeseen ja sinne on ehdottomasti päästävä uudestaankin. Viimeistään ensi vuonna osallistun tähän samaan tapahtumaan ellen keksi mitään muuta tapahtumaa ennen sitä. Pidennetty viikonloppu tai vähintään yksi yö Tampereella. Haluaisin ehtiä tutustumaan tähän kaupunkiin vielä paremmin. Toivottavasti ensi vuonna olisi paremmat ilmat kuin tällä kertaa.

Tapahtumapaidan laatu oli pettymys. Paita oli jo valmiiksi hajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti