lauantai 28. syyskuuta 2019

Espoo rantamaraton

lauantai 21.9.2019


Sää oli aamulla pilvinen, mutta onneksi ei satanut

Olin aika väsynyt edellisen viikonlopun Tampereen reissusta ja yritin epätoivoisesti myydä tämän tapahtuman osallistumisoikeutta muutama päivä ennen tapahtumaa. En kuitenkaan saanut sitä myytyä, joten päätin itse lähteä juoksemaan ettei rahat mene aivan hukkaan. Tästä tapahtumasta olen aina tykännyt todella paljon, joten siitä asia ei kiikastanut. Perjantaihin mennessä kuitenkin sain kerättyä voimia ja pakkasin juoksukamat kassiini, tilasin bussiliput ja päätin lähteä juoksemaan. Lauantaina aamulla lähdin aikaisella bussilla kohti Helsinkiä. Munkkiniemestä menin paikallisbussilla Otaniemen urheiluhallille. Reitti oli jo tuttu aikaisemmilta vuosilta, joten perille löytämisen kanssa ei ollut ongelmia. Koko päivälle oli luvattu sadetta, mutta onneksi nyt ei satanutkaan. Maa oli kyllä märkä eli ilmeisesti yöllä oli satanut. Otahallissa oli hyvät opasteet siitä mistä löytyi pukuhuoneet, varustesäilytys ja mistä sai hakea numerot. Intersportin kisakaupassa oli edullisesti myynnissä new balancen kenkiä, mutta nyt en löytänyt mitään jalkaani hyvin istuvia lenkkareita. Oikeastaan se oli ihan hyvä, koska juuri viime viikonloppuna mukaani tarttui yhdet uudet lenkkarit. Vaikka kenkiä ei voi koskaan olla liikaa niin ehkä parempi kuitenkin näin.


Toivoin säätiedotuksen pitävän paikkansa. Sateessa olisi tauko juuri juoksun ajalla.


Hain kisanumeroni mitä ei tarvinnut jonottaa yhtään. Alue oli hyvin laaja ja eri noutopisteet oli numeroitu hyvin. Paidan sai hakea eri pöydältä. Ilokseni tässä tapahtumassa oli pieniä xs -paitoja, joten päätin ottaa sellaisen. Se olikin oikein hyvä minulle. Keskellä hallia oli jaossa pieniä näytepussukoita ja tuubeja. Otin ilmaiset näytteet matkaani ja menin puhuhuoneisiin vaihtamaan vaatteeni. Vessaan ei onneksi vielä tässä vaiheessa tarvinnut jonottaa mikä oli iloinen yllätys. Lähempänä lähdön ajankohtaa naisten vessoihin olikin jo jonot. Tuntuu ettei näissä tapahtumissa ole ikinä tarpeeksi naisten vessoja. Miehet kyllä pääsevät lähes kävelemään vessaan sisään, mutta toista se on naisilla.




Ensimmäisenä lähtivät sm-juoksijat. Minun lähtöni oli heti heidän jälkeensä toisessa lähtöryhmässä kello 12.10. Ilokseni ulkona ei satanutkaan. Arvoin vielä hetkeä ennen lähtöä olisiko minun pitänyt laittaa enemmän päälleni. Monilla tuntui olevan pitkälahkeiset trikoot ja pitkähihainen paitakin. Minulla oli päälläni vain caprit ja tapahtumapaita. Lähtöalueella seistessäni olin kuitenkin hyvin iloinen etten laittanut yhtään enempää päälleni. Ulkona tuntuikin olevan yllättävän lämmin. Jopa aurinko paistoi lähtöalueella seistessämme. Mikäli tässä seisoessa on lämmin niin varmasti juostessakin tarkenee.

Lähtömerkki ammuttiin ilmaan ja pääsimme matkaan. Lähtö oli hieman ruuhkainen, mutta onneksi se hälveni hetken kuluttua. Reitti lähti tuttuun suuntaan eikä tässä ollut muutenkaan mitään vaaraa eksyä muista. Muistin jo tiettyjä kohtia reitiltä. Muistelin juostessani miten viime vuonna vettä tuli kuin saavista kaatamalla, mutta onneksi nyt ei satanut. Myöhemmin matkalla hieman tihkutti, mutta onneksi se ei haitannut menoa. Alkumatka kierteli hyvin pitkälti rantoja pitkin ja tykkäsin tästä reitistä tosi paljon. Paluumatkalla oli jo hieman asfaltiosuuksia mitkä ei ollut niin mielenkiintoisia juosta. Onneksi kuitenkin tiesin reitin kulkevan jo maalia kohti niin mielenkiinto säilyi.

Puolenvälin jälkeen muutamia juoksijoita oli edessä ohiteltavina. Ilmeisesti nämä olivat niitä aikaisemman lähdön häntäpään juoksijoita. Onneksi reitti oli riittävän leveä ja ohitukset sujuivat näppärästi. Joku mies tosin tiputteli useampaan kertaan päähineensä ja pysähteli ja kiihdytteli eteeni. Nämä aiheuttavat aina välillä pieniä vaaratilanteita mikäli joku pysähtelee varoittamatta. Onneksi kukaan ei juossut hänen päällensä.


Kotijoukot pystyi hyvin seuraamaan juoksijoiden matkaa kotoa käsin


Reitin varrelta bongasin muutaman tutun kannustajan ja näistä sainkin kivasti lisävoimia viimeisille kilometreille. Juoksu tuntui kevyeltä eikä viime viikonlopun puolimaraton tuntunut haittaavan menoa yhtään. Nyt olin taas täynnä virtaa. Viimeiset kilometrit meni kivaa metsäpolkua kuten aikaisemminkin. Nyt oltiin jo todella lähellä. Yritin kiristää vauhtiani ja saada edellä juoksevia kiinni. Metsäpätkän päätyttyä maalialueen kuulutukset kantautuivat korviin. Maratonin juoksijat ohjattiin vielä toiselle kierrokselle, mutta minä sain luvan kaartaa urheilukentälle. Vielä kierros yrheilukentän ympäri ja sitten olisinkin jo maalissa. Kuuluttaja sanoi 1.42.00 ajan täyttyneen juuri. Tämä oli minulle tosi iloinen yllätys. Minulla oli enää muutama sata metriä juostavaa ja nyt tiesin hyvän ajan olevan käsillä. Laitoin kaikki viimeiset voimani käyttöön. Jotkut kommentoivatkin miten minulla on kevyt askel. Itse kyllä mietin sen olevan kaikkea muuta, mutta kiva näin. Lopulta olin maalissa ajalla 1.43.02. Olin tähän aikaan todella tyytyväinen. Tämä oli jopa toiseksi paras aika ikinä. Olin todella ihmeissäni tähän aikaan, mutta totta se oli. Maaliviivan jälkeen saimme kaulaamme mitalit. Eväspussukat olikin ilokseni valmiiksi kerättynä. Lisäksi saimme juomapullon ja suolakurkkuja ja banaanin puolikkaan sai ottaa erilliseltä pöydältä. Juomaa oli onneksi tarjolla. Sitä tarvittiinkin, koska olin juossut muutaman juomapisteen ohi säästääkseni aikaa. Olisiko hyvä aikani sitten johtunut tästä etten turannut aikaani juodessa. Ne ovat kyllä aina olleet heikko kohtani ja nopea juontitekniikka vaatisi hiomista.


Maalissa ja mitali saatu kaulaan


Olen tyytyväinen omaan suoritukseeni

Muutama kuva oli saatava muistoksi ja sitten olikin suunnattava sisälle lämmittelemään. Aina juoksun jälkeen tulee kylmä. Kävin hakemassa tavarani säilytyksestä. Noutaminen sujui joutuisasti ja pääsin suuntaamaan pukuhuoneita kohti. Kävin pesulla ja vaihdoin kuivat vaatteet päälleni. Kiiruhdin bussille ja kotia kohti. Nyt oli ollut kiva päivä ja olin iloinen, että olin kuitenkin tullut tänne juoksemaan.  Yritin olla laiska ja mennä Ruissalojuoksuihin juoksemaan kymppiä tämän puolimaratonin sijaan, mutta onneksi en lähtenyt. Tämä on todella kiva tapahtuma, jonne tulen varmasti myös ensi vuonna uudestaan. Tänne pääsee hyvin kulkemaan julkisilla kulkuneuvoilla ja kaikki järjestelyt toimivat moitteetta.

Eväspussukka sisälsi paljon erilaisia patukoita


Hieno ja laadukkaan tuntuinen osallistujamitali


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti