maanantai 20. toukokuuta 2019

Joulujuoksu 2018

Juoksuharrastus oli jäänyt kokonaan rauhallisien kävelylenkkien ja tanssiharrastukseni myötä. Olinkin ajatellut osallistuvani joulujuoksuun koiran kanssa. Olin tilannut koiralle tonttupuvun, että olisimme molemmat samaan tyyliin puheutuneita ja varmasti hauska parivaljakko. Harmillisesti kaksi viikkoa ennen tapahtumaa koira sai aamulenkillämme ison haavan tassuunsa ja se jouduttiin tikkaamaan umpeen. En voinut lähteä koiran kanssa, mutta päätin kuitenkin lähteä yksinäni, koska olin maksanut osallistumismaksun jo joskus aikoja sitten. Rahaa ei voisi tietenkään heittää hukkaan vaikka osallistumismaksut menevätkin hyvään tarkoitukseen. Onhan kyseessä hyväntekeväisyysjuoksu, josta kertyneet varat ohjataan vähävaraisten lasten auttamiseen.

Perjantai-iltana etsin itselleni sopivat jouluiset juoksuvaatteet. Pakkasin isoon urheilukassiin vaihtovaatteet, toiset kengät, peseytymisvälineet, eväät ja muut tarpeelliset tarvikkeet. Lauantaina matkustin Helsinkiin Finlandia talolle. Kävin hakemassa osallistujakuoren ja pipon. Paikalla oli vaikka minkälaisia tonttuja ja joulupukkeja. Aidon joulupukin kanssa kävin ottamassa itsestäni kivan kuvan muistoksi. Tavaroiden vieminen varustesäilytykseen sujui jonottamatta. Tänä vuonna lämmittely olikin sisällä mikä oli minusta hyvä juttu. Ei tarvinnut paleltua ennen juoksua ulkona. Kohta olikin jo aika siirtyä ulos ja lähtöviivalle. Vieressä oli joku tulishow, mutta kauheasti en pystynyt sitä seuraamaan pitkien miesten takaanta.

Joulupukin kainalossa

Lähtökuulutus oli todella hiljainen enkä meinannut kuulla ollenkaan milloin meidän piti lähteä matkaan. No onneksi muita seuraamalla lähdimme liikenteeseen. Alkumatka oli todella vaivalloista. Mahaan sattui ja juoksu oli todella hankalaa. Päätin kuitenkin juosta urhoollisesti maaliin asti. Jossain toisen kierroksen jälkeen olo helpottui ja juoksu alkoi yllättäen kulkea paremmin mitä alussa. Joku nainen liittyi juoksemaan minun kanssa ja jotain siinä juostessa juteltiinkin. Yritin pysyä hänen tahdissaan, kunnes ennen maalisuoraa juoksuni helpottui ja jätätin hänet. En tiedä olinko liikaa jännittänyt juoksua vai mikä oli. Tosin olin ollut koko alkuvuoden sairaslomalla enkä ollut treenannut juoksua yhtään eli vaikea juoksu saattoi johtua myös siitä.


Tonttutyttö ennen juoksua




Myytäviä tuotteita




Tulishow


Maaliin tultua saimme juomaa, muutamat patukat sekä puuropaketit. Eväiden takia tänne tapahtumaan ei kannata osallistua. Tykkään kuitenkin siitä, että tässä tapahtumassa saa ainaisen t-paidan sijaan pipon. Tunnelma on myös kivan jouluinen vaikka sää ei olekaan yleensä ollut kovin talvinen kuten ei tälläkään kerralla ollut. Nurmikko vihersi ja pakkasesta ei ollut tietoakaan. Tälläisia nämä nykyiset Suomen talvet valitettavasti ovat. Saimme kuitenkin kivaa joulumieltä tästä tapahtumasta. Sitten vaan odotettiin joulua ja joulupukkia saapuvaksi lahjareen kanssa. 

Joulujuoksun 10 kilometrin lenkki juostu aikaan 00:54:06.


Juoksun jälkeen jaettu eväspaketti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti