perjantai 15. kesäkuuta 2018

Salon Seiska


Talven ja kevään aikana juoksutreenit olivat jääneet todella vähäisiksi. Keväällä päätin kuitenkin ilmoittautua Hanhivaaran liikuntakeskuksen järjestämään juoksukouluun. Tähän sisältyi 8 kertaa. Oli porrasjuoksua, ravintoluento sekä erilaisia harjoitteita. Lisäksi jokaisen kerran jälkeen saimme kotitehtäviä, joita sai jokainen tehdä omaan tahtiin. Me juoksukoululaiset saimme osallistua halutessamme Salon Seiska - juoksutapahtumaan. Tietenkin ilmoittauduin mukaan. Päätin juosta vain 7 kilometrin lenkin vaikka nyt olisi ollut tarjolla myös 15 km pro lenkki.


 Oli sunnuntai 20.5.2018 

 

Söin aamupuuroni teen kanssa. Puin juoksuvaatteet päälleni sekä otin mukaani lämpimämmät vaatteet, koska aamulla oli vielä hieman viileää. Pyöräilin Salon torille, jossa tapahtumapaikka sijaitsi. Olimme sopineet tapaavamme juoksukoululaisten kanssa torin kulmalla. Saimme juoksukoulun vetäjältä selkäämme tarrat, joista saatoimme tunnistaa toisemme ja muut tiesi mitä porukkaa olimme.

Hyvä me juoksukoululaiset

Torin lavalla oli muutamia tanssiesityksiä sekä alkulämmittely ennen lähtölaukausta. Ensimmäisenä lähti matkaan 15km juoksijat ja pyöräilijät. Me lähdimme hieman heidän jälkeensä. Etsin itselleni hyvän paikan heti eturivistä. Fiilistelin lähtöviivan viereen ryhmittäytyneen soittajaryhmän tahtiin.Hetken kuluttua meidät lähetettiin matkaan. Ampaisin heti kärkeen ja pääsin juoksemaan turva-auton perässä. Ei mennyt kilometriäkään niin sain 15 km lenkille lähteneitä kiinni. Auton kuskille oli vähän haasteellista päästä heistä ohi. Olisikohan ryhmien väliin pitänyt jättää enemmän väliä tai muiden olisi pitänyt väistää sivuun jouhevammin.

Ennen juoksuamme saimme ihailla hienoa tanssiesitystä

Yritin kannustaa 15 km juoksijoita mukaani, mutta eivät he innostuneet. Jatkoin matkaani yksikseni auton perässä juosten. Onneksi välillä saavutimme 15 km juoksijoita niin ei tarvinnut sentään ihan yksin juosta. Myös joitain muita lenkkeilijöitä sattui reitillemme, kun reittiä ei oltu mitenkään suljettu muilta. Reitti oli mielestäni merkitty kohtuullisen hyvin, mutta minulla ei ollut onneksi mitään hätää reitiltä eksymisen kanssa.

Ensimmäiselle juomapisteelle tultuani auto hidasti hieman vauhtiaan ja matka jatkui taas, kun olin saanut juomani juotua. Minulla ei ollut mitään kiirettä, kun muita ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Joku pariskunta oli lähtenyt sunnuntaikävelylle ja heidät ohitettuaan tokaisivat toisilleen, että toi on juossut ennenkin. Tarkoittivat minua heidät ohitettuaan ja samalla heittämällä ohitin taas yhden 15 km juoksijan. Naureskelin itsekseni heidän jutuilleen ja jatkoin matkaani. Reitti alkoikin jo kääntymään takaisin Salon toria kohti. Juoksin jalkakäytävällä autotien vieressä ja katselin ohi ajavia autoilijoita ja he minua.

Juoksemani 7 km lenkki


Pian oli reitin toinen juomapiste. Hetken kuluttua me laskeuduimme joen varteen ja kohti Salon toria. 15 km lenkkeilijät lähtivät tässä kohtaa vielä jatkamaan matkaansa kohti Halikkoa ja sieltä takaisin Saloon Meriniityn kautta.  Kurkin taakseni katsoakseni näkyykö takanani muita juoksijoita. Niitä ei kuitenkaan näkynyt missään. Satunnaisia lenkkeilijöitä ohittelin joen rantaa juostessani. Kohta jo tori näkyikin. Pieni spurtti, tuuletus ja maaliviivan ylitys. Juoksukoulun vetäjämme oli maalissa kuvaamassa maaliintuloani. Ainakaan hänen ei tarvinnut hävetä, kun tulin maaliin ensimmäisenä. Tosin tässä tapahtumassa ei ollut ajanottoa, mutta aina nyt vähän pitää kilpailla itseä ja muita vastaan. Tämä oli jo toinen kertani tässä tapahtumassa, kun sain juosta turva-auton perässä kaikessa rauhassa.


Maalissa on helppo hymyillä


Heti maaliin tultuani juoksuvalmentajamme kysyi aikaani. Minulla ei ole edelleenkään mitään urheilukelloa, joten aivan tarkkaa aikaa en saa ikinä. Aikaa 7 km lenkin kiertämiseen minulta meni vajaa 34 minuuttia. Suoritukseen sain olla tyytyväinen, koska tämä oli neljäs juoksulenkkini tänä vuonna. Onnistuu se juokseminen näköjään treenaamattakin ja niinhän sitä sanotaankin, että lahjattomat treenaa.

Lenkin jälkeen saimme runsaat eväskassit

Lenkin jälkeen saimme nauttia hyvin runsaasta puistopiknikistä. Minulle oli jopa tehty oma kasvis salaatti. Hienoa, että he huomioivat myös jossain määrin erikoisruokavalioita. Kassissa oli salaatin lisäksi ainakin vesipullo, proteiinijuoma, rahka, banaani ja erilaisia patukoita. Hyvin runsas ja monipuolinen kassi, josta olin tyytyväinen. Oli kiva ja lämmin päivä istuskella puistossa porukalla syömässä eväitä. Myöhemmin bändi soitti joitain biisejä ja lopuksi tapahtuma päättyi venyttelyyn.


Runsaan eväskassin sisältöä salaatin lisäksi


Tapahtumasta jäi minulle hyvä mieli. Hyvin järjestetty pieni tapahtuma. Runsaasta eväskassista suuri plussa, mutta vähän jäin kaipaamaan maalissa jotain lahjaa hienosta suorituksesta. Joskus aikaisempina vuosina maaliviivalla on jaettu ruusu kaikille maaliin tulleille, mutta nyt ei ollut sitä eikä mitään mitaliakaan. Myös kaikista muista lahjoista oli luovuttu. Tietysti osallistumismaksu on hyvin edullinen ja sillä varmasti saa houkuteltua porukkaa osallistumaan tapahtumaan.

Muistakaa nauttia kesäisistä lenkkipoluista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti