sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Midnight Run

lauantai 31.8.2019

 

 


Nyt oli vuorossa vuoden odotetuin juoksutapahtuma. Tämä on ollut aina kiva tapahtuma.
Perinteiseen tyyliin laitoin edellisenä iltana tavarat kassiin ja valitsin juoksuasun. Paidan saisin vasta tapahtumapäivänä, joten otin mukaan toisen paidan minkä voisin vaihtaa paikanpäällä. Menin Helsinkiin bussilla. Paidan takia jouduin menemään paikalle vähän aikaisemmin, koska Stadiumin liike meni kiinni jo seitsemältä vaikka kisan startti oli vasta yhdeksän jälkeen illalla. Paitojen jako tapahtui Forumin stadiumin alakerrassa minne oli hyvät opasteet ylemmästä kerroksesta. Aikaisin ilmoittautuneet olisivat saaneet valita myös jonkun muun Stadiumin liikkeen mistä hakea paitansa. Oman kotikaupunkini Stadiumista paitaa ei valitettavasti voinut hakea, joten olin valinnut Forumin Stadiumin noutopaikaksi. Sieltä olisi kätevä hakea paita ennen kisapaikalle siirtymistä. Tämä olisi kuitenkin matkan varrella Kampilta Senaatintorille. Paitajonossa ei ollut kuin muutama ihminen minua ennen. Jotain hässäkkää oli paitojen kanssa ja paitahyllyt ammottivat tyhjyyttään. Onneksi oma pieni xs paitani löytyi, mutta muut joutuivat jäämään odottamaan omia paitojaan.

Tapahtumapaidan haku onnistui Forumin Stadiumin alakerrasta


Paitahyllyt ammottivat tyhjyyttään, mutta sain kuin sainkin oman paitani.


Tykkäsin punaisesta tapahtumapaidasta


Nenä kohti Senaatintoria


Oli tulossa hieno juoksuilta


Senaatintori oli vielä tässä vaiheessa iltaa aika tyhjä


Esittelykojuja





Vähän jännittää

Vaihdoin puhuhuoneessa tapahtumapaidan päälleni. Onneksi se oli sopiva ja ilokseni paita oli väriltään tummanpunainen. Punainen onkin lempivärini ja punaista paitaa minulle ei vielä ollutkaan. Aika monessa tapahtumassa olen ollut juoksemassa, mutta punaista paitaa en ollut aikaisemmin onnistunut saamaan. Tästä tulee varmasti minun suosikkipaita mitä voi käyttää treeneissä. Kokokaan ei ollut harmillisen isoa vaan paita istui yllättävän hyvin päälleni.

Senaatintorilla oli kivasti ihmisiä seuraamassa tapahtumaa

Kävelin Forumilta Senaatintorille, mutta matkalla kävin ostamassa kaupasta pientä evästä itselleni. Kiertelin Senaatintorilla olleet kojut läpi ja istuskelin kirkon portailla. Aika kului ja kohta olikin aika viedä tavarat säilytykseen mikä oli Porthanialla. Perinteiseen tapaan oikeassa siivessä oli miesten puoli ja vasemmalla naisten. Ovella saimme kaksi ranneketta, joista toinen tuli laittaa kassiin ja toinen ranteeseen. Pois lähdettäessä kassin ja ranteessa olevan rannekkeen täsmäävyys tarkistettaisiin. Vaatteet saattoi hyvin vaihtaa käytävillä, koska erillisiä pukuhuoneita ei ollut. Vessajono ei vielä ollut hirvittävän pitkä mikä oli positiivinen yllätys tällaisessa massatapahtumassa. Jätin ylimääräiset vaatteet säilytykseen ja lähdin takaisin Senaatintorille mistä lähtö tapahtui. Olin ilmoittautunut tavoiteaikani mukaisesti 2A ryhmään. Siirryin lähtöalueelle, koska lähtömme oli ensimmäisten joukossa kello 21.15. Lavalla alkoi alkulämmittely, mutta tähän osallistumiseen ei nyt ollut aikaa eikä lavalle nähnyt lähtöalueeltamme. Olin liian lyhyt kaikkien pitkien miesten takana. On sitä ennenkin juostu lämmittelemättä, joten eiköhän se nytkin onnistuisi.

Meidän lähtöryhmä odottamassa lähtöä

Pian oli lähtömme aika. Viimeiset sekuntit laskimme yhteen ääneen ja sitten pääsimme matkaan. Musiikki soi ja lähtökaarien päältä suihkusi tulipatsaat. Tunnelma oli mahtava. Valtava lauma innokkaita juoksijoita säntäsi matkaan. Varsinkin alku oli ruuhkainen, mutta kyllä sinne muiden sekaan yksi pieni nainen mahtui. Juostessa joutui varomaan toisten kantapäitä, kyynerpäitä ja samalla katukivetyksiin kompastumista. Onneksi tänään ei satanut kuten monena aikaisempana vuotena on satanut. Nyt oli yllättävän lämmin ilta. Sortsit ja tapahtumapaita oli hyvä valinta ellei hieman liikaakin. Juostessa tulee aina kuuma. Ohitin ensimmäisen juomapisteen, koska ajattelin pärjääväni vähintään seuraavalle juomapisteelle ilman juomista. Nyt olisi kuitenkin vain 10 km lenkki juostavana.


Ennen lähtöä oli saatava muistokuva

Tämä olikin siitä poikkeuksellinen vuosi, että tänä vuonna tapahtumassa oli tarjolla 10 km reitin lisäksi 5 km reitti. Varmasti tämä vaikutti hyvän sään lisäksi siihen, että tapahtumassa oli nyt todella paljon osallistujia. Jo lähtöalueella meille kuulutettiin, että 5 km juoksijat seuraisivat keltaisia kylttejä ja me 10 km juoksijat mentäisiin tuttua reittiä. Meidän reitin opasteet näyttivät olevan oranssin punaisia tapahtuman muiden mainosten mukaisesti.

Kynttilöillä valaistu kohta oli hieman pimeä juosta, mutta äkkiä silmät tottui. Musiikkia oli monessa kohdassa vauhdittamassa askeliamme. Reitti oli mutkainen, mäkinen ja osittain vähän haasteellinen katujen ylitysten ja mukulakivien takia. Reitiltä ei ollut vaaraa eksyä, koska juoksimme jatkuvasti lähes yhtenä punaisena viivana kohti maalia. Jotkut poukkoilivat vaarallisen tuntuisesti puolelta toiselle mikä oli vähän turhaa vaaratilanteiden aiheuttamista. Itse yritin parhaani mukaan sovittaa askeleeni edellä juoksevan askeleisiin ja juosta tasaista tahtia eteenpäin. Pian tuli kohta missä 10 kilometrin juoksijoita ohjeistettiin juoksemaan oikeaa kaistaa. Mielestäni ohjeistus sujui hyvin enkä usko kenenkään juosseen väärää reittiä. Tämä oli hoidettu hyvin, koska ohjeita huudettiin vuoroin suomeksi ja englanniksi. Tässä kohtaa viiden kilometrin juoksijat yhtyivät reitillemme ja eri matkojen juoksijat oli kuitenkin pidettävä oikeilla reiteillä. Nyt kenelläkään ei ollut numerolappua rinnassa minkä mukaan olisi voinut juoksijoita ohjeistaa oikeille reiteille. Tosin tällaisesta massasta erottelu olisi ollut suorastaan mahdottomuus. Jokaisen piti nyt itse muistaa mitä matkaa oli juoksemassa. Kaikilla oli vain sama punainen tapahtumapaita päällä eikä numerolappuja ollut.

Toiselta vesipisteeltä otin mukillisen juotavaa. Pikaisesti hörppäsin vähän ja puolet valui rinnuksia pitkin paidalleni. No pesuun vaatteet menivät kaikesta huolimatta, joten ei sillä niin väliä ollutkaan. Silloille nousuista tuli aika jyrkkiäkin mäkiä reitille ja hetken päästä alamäki. Periksi ei kuitenkaan annettu ja mäetkin juostiin tunnollisesti ylös. Alas rullaakin kätevämmin. Reitti kierteli hyvin pitkälti meren rantaa pitkin. Tasaisin väliajoin oli jotakin viihdykettä reitin varrella. Näistä sai ehdottomasti lisää voimia. Mietin, että tällä kertaa reitin varrella ei ollut kovin paljoa kannustajia. Mielestäni kannustajia on ollut aiempina vuosina enemmän. Kannustajat ovatkin luoneet oman tunnelman juoksulle.

Enää ei ollut pitkä matka maaliin. Ylämäet pitäisi vielä jaksaa kivuta ylös ja sitten olisikin enää viimeinen alamäki ja maalikaari näkyikin jo kulman takaa. Viimeinen spurtti maalia kohti ja se olisi siinä taas tältä illalta. Juoksu sujui mielestäni kohtuullisen hyvin. Kuuma oli vaikka aurinko ei paistanutkaan enää näin myöhään illalla. Pieni hengähdys, muutamat kuvat ja sitten pois muiden edestä. Juomapiste ja eväiden jako tapahtuikin nyt eri paikassa kuin aikaisempina vuosina. Hyvin kuitenkin löysin kaiken tarvittavan torin oikeasta alakulmasta. Seat oli kuulemma tarjonnut meille banaanit. Lisäksi saimme perinteiseen tapaan alkoholittoman oluen. Hurjan isoa eväskassia emme saameet, mutta jotain pientä kuitenkin. Onneksi minulla oli myös omia eväitä kassissa odottamassa. Voisin niitä sitten syödä kotimatkallani.


Saadut eväät ja kännykkäpussukankin sain esittelykojusta.

Hetken seurasin muiden maaliintuloja tapahtuma-alueella ja sitten päätin lähteä hakemaan laukkuani Porthanialta. Löysin laukun säilytyksestä ongelmitta, jonka jälkeen vaihdoin kuivat ja puhtaat vaatteet päälleni. Ovella tarkistettiin, että olin ottanut oikean laukun matkaani ja tämän jälkeen sain lähteä kävelemään Kampille mistä bussini lähtisi.  Kotimatka meni muistellessa kivaa iltaa ja eväitä syöden. Bussista lähtiessä bussikuski toivotti minulle ystävällisesti hyvää yötä. Tuttu ja ystävällinen kuski kuten useimmat kuskit näissä pitkän matkan busseissa onkin. Kotiin ja nukkumaan päästyäni kello olikin jo kolme yöllä. Onneksi en lähtenyt enää jatkobileisiin ja uiskentelemaan Sea Allas Poolille. Sitten kotiin palaaminen olisi mennyt aamuun saakka. Nyt väsytti jo ihan kiitettävästi ja oli kiva päästä nukkumaan omaan sänkyyn.

Tykkäsin tapahtumasta ja kaikki sujui ongelmitta. Reitillä oli paljon erilaista viihdykettä vaikka edellisiin vuosiin verrattuna mitään mullistavaa uutuutta ei ollutkaan. Ehkä jotain uutta voisi välillä keksiä. Siltikin laitoin jo uutta ilmoittautumista sisään vuoden 2020 Midnight Runiin. Hyvää putkea ei saa katkaista ja onhan tämä kiva tapahtuma vuodesta toiseen. Erityisesti myöhäinen ajankohta sopii minulle hyvin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti