sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kevään ensimmäiset kisat lähestyy

 Treenitauko jatkuu...


Tämä kevät on mennyt sairastellessa kuten jo aikaisemmin kirjoitin. Nyt oloni alkaa olemaan jo parempi ja olen pystynyt käymään töissäkin. Treeneihin ei vielä ole asiaa pitkään aikaan. Hidas kävelykin tuntuu ajoittain rintakipuna, joten nyt on otettava erityisen varovasti. Pystyn sentään jo kävelemään joitain kilometrejä ilman istuskeluja puiston penkeillä. Tästä edistyksestä olen tietenkin hyvin iloinen.

Joku viikko sitten näin ilmoituksen, jossa Takomorunners etsi edustajia juoksemaan erilaisiin kevään ja kesän juoksutapahtumiin ja kisoihin. Suurin osa näistä vaikutti olevan hankalan matkan päässä tai muuten turhan kaukana minulle. Saan jo viikolla reissata työn takia ihan tarpeeksi, joten kauhean pitkälle ei viikonloppuna viitsisi lähteä. Päätin valita Naisten Kympin, joka järjestetään Helsingissä.
Olen ollut kerran aikaisemmin juoksemassa Naisten kympillä. Silloin olin edustamassa NRJ-radiokanavaa. Ilmoittauduin kuumaan ryhmään eli ensimmäiseen lähtöön, jossa piti juosta kymmenen kilsan reitti alle tuntiin. Tavoitteessa onnistuin hyvin ja olin katsojien laskujen mukaan yhdeksäs, joten ei se huonosti mennyt. Reitinkin kanssa minulla oli vähän ongelmia, kun en tiennyt etukäteen mistä reitti menee. Vaikka olin kuinka silmäillyt reittikarttaa etukäteen niin ei sitä pysty hahmottamaan, kun paikat on itselle ihan vieraita. Luotin reittimerkintöihin ja liikenteenohjaajiin. Välillä liikenteenohjaajatkin tuntuivat olevan omissa ajatuksissaan eikä tajunneet, että jotkut tulevat jo nyt. Yhdessä käännöspaikassa meinasin jo lähteä väärään suuntaan juoksemaan, kun kyseisellä paikalla ollut henkilö ei osannut selvästi viittoa minne suuntaan pitää mennä. No muutaman minuutin siinä pyöriessä hukkasin. Sitten näin takaa tulevan naisen ohitseni, joten säntäsin hänen peräänsä entistä kovempaa vauhtia. Hetken päästä jo sainkin hänet kiinni ja jatkoin menojani.  Muutaman epäröinnin jälkeen päätin huudella etukäteen liikenteenohjaajille risteyksen lähestyessä, että minne suuntaan pitää mennä. Kyllä he sitten havahtuivat ja ohjasivat oikeaan suuntaan. Jotkut katsojat jo toppuuttelivat menoani kommentoimalla, että hidasta vähän ettei muut jää jälkeen.

Fitin kojussa käytiin tekemässä tervehdys kavereille


Tykkäsin kyllä tästä tapahtumasta ja nyt päätin mennä uudestaan. Rento tapahtuma ja nykyisin löytyy kaikenlaista oheistapahtumaakin mikäli vaan jaksaa mennä Helsinkiin useammaksi päiväksi. Naisten Kympiltä on erityisesti jäänyt mieleen hyvät eväät maalissa. Saimme oikein Lidlin salaatit ja kaikenlaista muutakin syötävää ja erilaisia näytepakkauksia koko kassillinen.

Saa nähdä miten minun käy, kun kahden viikon päästä pitäisi jo lähteä juoksemaan Helsinki City runia, mutta pitkällisen flunssan takia en ole päässyt puoleentoista kuukauteen lenkille. Toissapäivänä söin viimeisen antibioottikuurin tabletin ja onneksi se on nyt tehonnut. Nyt vähän näyttää sille, että on viisainta jättää HCR väliin ja mennä seuraavana viikonloppuna järjestettävään Naisten kymppiin. Kyllä niitä kisoja kesällä on ja en halua riskeerata koko kesän treenejäni parin viikon päästä järjestettävän puolimaratonin takia. Seuraava isompi tapahtuma Naisten Kympin jälkeen on Turussa järjestettävä Paavo Nurmi Maraton, jonne olen myös menossa puolikkaan juoksemaan.

Naisten Kympin paitaa lenkkeilyttämässä

Nyt vaan rauhallista lenkkeilyä ja viimeistään Naisten Kympissä tavataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti